onsdag 22 januari 2014

Ett tips som förbättrar din privatekonomi för resten av livet

Ibland springer man på enkla tips som förändrar hur man ser på saker och ting. Tips som får en att tänka på ett annorlunda sätt och genom detta bli mer kritisk och verka mer insatt än vad man behöver vara.

Här kommer ett sådant tips.

Hädanefter, varje gång någon titulerar sig mäklare, byt ut ordet mot säljare innan du fortsätter att lyssna.

Fonder, pension, sparande, investeringar; alla har de sina mäklare som vill ge just dig ett erbjudande som låter för bra för att vara sant. De har något som de "egentligen knappt får sälja men ska göra ett undantag".

Känner du igen argumenten?

Personerna som titulerar sig mäklare är säljare men genom att använda ett namn på en part som vi vill se som någon med ditt bästa som mål försöker de förändra hur du ser på dem.

Om du kan byta ut ordet i huvudet mot säljare istället så kan du mer naturligt inse att det som driver personen du pratar med är egen vinning. Säljmål, bonus-trappsteg och kvoter som ska fyllas.

"Dessa fonder är perfekta för dig och din situation" - betyder egentligen att dessa fonder är perfekta för säljaren som siktar på en försäljningskvot av ett givet finansiellt papper.

Så hur funkar det då med hus-mäklare kanske du undrar? De är så klart säljare av precis samma skola som de andra. Byt även ut deras titel mot säljare och du ska se att du lägger märke till detaljer med deras agerande som du tidigare inte gjort.

tisdag 21 januari 2014

Morgonkaffet är onödigt

Läser i en artikel i DN idag där en forskare kommit fram till att morgonkaffet inte gör dig piggare. Det enda det gör är att bygga på ditt koffeinberoende.

Anledningen ska vara att kroppen naturligt är full av ämnen på morgonen som ska göra oss piggare och att vi därför hellre behöver en boost efter att dessa ämnen börjar tona ut. Så hellre en kopp framåt tio för att hålla ut fram till lunchen!

Kanske är något att testa så här när det är nytt år och allt? Personligen har jag även tänkt att dra ner lite på mitt kaffedrickande som då och då blir lite väl stort. Kanske inte är fel att börja se lite till när man dricker de koppar man gör på samma gång!